2107751930, Ακαρνανίας 1, Αμπελόκηποι, Αθήνα

Έχεις Κύστη κόκκυγος; κλείσε Ραντεβού για laser

Πρωκτολογικό Κέντρο Laser Αθηνών

Ακαρνανίας 1, Αμπελόκηποι, Αθήνα

21077512930

Κύστη κόκκυγος laser

Τοπική Αναισθησία

Χωρίς νυστέρι

Ακαρνανίας 1, Αμπελόκηποι,

210-77512930

Κύστη κόκκυγος

Κύστη κόκκυγος laser

Κύστη κόκκυγος τι είναι

Η κύστη κόκκυγος είναι μια φλεγμονή στο υποδόριο στην περιοχή του κόκκυγα, ιεροκοκκυγική περιοχή. Η αρχική βλάβη του τριχοφωλεακού συριγγίου είναι μικρή σε μέγεθος και αρχικά σπάνια δίνει συμπτώματα. Με τον χρόνο, φουσκώνει και ξεφουσκώνει, εξάρσεις και υφέσεις φλεγμονής  χωρίς να γίνεται αντιληπτή τις περισσότερες φορές από τον ασθενή. Με τον τρόπο αυτό, ο ασθενής φτάνει μετα από χρόνια να την ανακαλύψει, όταν προκαλεί εκροή υγρού, ή δημιουργεί απόστημα το οποίο πονάει.

Κύστη κόκκυγος αρχικό στάδιο

Η κύστη κόκκυγα, παρόλο που συνήθως την διαγιγνώσκουμε σε προχωρημένο στάδιο, όταν αρχίζει στην εφηβεία, και αν ο ασθενής είναι τυχερός και έχει κατευθείαν συμπτώματα, μπορεί να διαγνωσθεί σε αρχικό στάδιο. Η κύστη το κόκκυγος στο αρχικο στάδιο, σημαίνει ότι είναι μια μικρή συνήθως βλάβη στο υποδόριο, εμφανίζεται σαν ψηλαφητό μόρφωμα ή σαν μικρή τρυπούλα στο δέρμα που αντιστοιχεί σε συριγγώδη πόρο και μικρή κοιλότητα. Είναι η αρχή της νόσου της τριχοφωλεακής κύστης. Αυτό επίσης είναι θετικό γιατί έχει καλύτερη πρόγνωση σε σχέση με τα προχωρημένα στάδια της πάθησης.

Κύστη κόκκυγος συμπτώματα

Τα συμπτώματα που δίνει η κύστη κόκκυγος ποικίλουν ανάλογα το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Αν είναι προχωρημένη κατάσταση , έχει εκροή υγρού, δυσφορία στην περιοχή μετα από κάθισμα, ή ενίοτε πόνος και ενόχληση. Σε περίπτωση που αποστηματοποιείται (γεμίζει πύον) εκδηλώνεται με ήπιο ή έντονο πόνο, κοκκίνισμα και ενίοτε πυρετό. Σε περίπτωση που είναι πολύ βαθιά και δεν επικοινωνεί με το δέρμα, αργεί πολύ να δώσει έντονα συμπτώματα πόνου, με αποτέλεσμα να πιστεύει ο ασθενής ότι επειδή δε φαίνεται κάτι στην επιφάνεια , η κύστη κόκκυγα είναι μικρή και θα περάσει από μόνη της. Παρόλα αυτά το απόστημα συνεχίζει να επιδεινώνεται μέχρι να προκαλέσει έως πυρετό και σηπτικά φαινόμενα.

Κύστη κόκκυγος χειρουργείο κόστος

Μια ακόμη διαφορά, εκτός του ότι ο ασθενής θα γυρίσει άμεσα στην εργασία του μετα από επέμβαση με λέιζερ είναι το κόστος. Το κόστος για θεραπεία λέιζερ του συριγγίου κύστης κόκκυγα δεν είναι αμελητέο, και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.