2310457272, Κομνηνών 69, Καλαμαριά

Έχεις ραγάδα πρωκτού; Κλείσε ραντεβού για laser

Procto Center

Κομνηνών 69, Καλαμαριά

2310457272

Ραγάδα πρωκτού  

  1. Τοπική αναισθησία
  2. Χωρίς κόψιμο του σφιγκτήρα
  3. Διοδικό λέιζερ
  4. χωρίς νυστέρι

H ραγάδα πρωκτού είναι μία πληγή στο πρωκτικό δακτύλιο κάτω από την οδοντωτή γραμμή. Είναι μία πληγή συνήθως ςστην 6η ώρα.

Η καλύτερη αλοιφή για ραγάδα πρωκτού

Μπορεί να διαχωριστεί σε επιφανειακή και εν τω βάθη, μπορεί να διαχωριστεί επίσης σε οξεία και χρόνια ραγάδα. Τα μορφολογικά χαρακτηριστικά διαφέρουν σε κάθε περίπτωση. Κάποια αλοιφή που να μπορεί να επαλειφθεί στην ραγάδα του δακτυλίου του πρωκτού και να βοηθήσει στην επούλωση μιας χρόνιας ραγάδας πρωκτού δεν υπάρχει. Η ιδια η ανατομική της θέση το καθιστά αδύνατο. Αλοιφές που δεν εχει συστήσει καποιος ειδικός γιατρός πρέπει να μην χρησιμοποιούνται, διότι ενδέχεται να προκαλέσουν επιπλοκές, όπως περιπρωκτίτιδες. 

Σε ποσο καιρό θεραπεύεται η ραγαδα πρωκτικού δακτυλίου;

Παρά την ονοματολογία οξείας και χρόνιας ραγάδας, ο χρόνος διάρκειας των συμπτωμάτων δεν σχετίζεται απόλυτα με την ονομασία καθως και με τον χρόνο που χρειαζεται για να θεραπευτεί. Συνήθως χρόνια ραγάδα αναφέρεται σε μία ραγάδα που ξεπερνά το επιφανειακό επίπεδο του βλεννογόνου, κια υπάρχει απο καιρό. Στη βάση της  υπάρχει τις περισσότερες φορές κοκκιωματώδης ιστός. Ο χρόνος που χρειαζεται για να θεραπευτεί εξαρταται απο την ενδεδειγμένη  θεραπεία. 

Ραγαδα πρωκτού ελαιόλαδο

Καμία ιατρική μελέτη δεν αναφέρει την χρήση ελαιόλαδου για την θεραπεία της ραγαδας του πρωκτού. Η χρήση του ελαιόλαδου, δεν εχει καμία, ιατρικά, σημασία, δεν αναγράφεται σε ιατρικά βιβλία.

Ραγαδα πρωκτού και σύνοδος αιμορροΐδα;

Μπορεί να υπάρχει σύνοδος αιμορροΐδα μπορεί να υπάρχει υπερτροφική θηλή μπορεί να υπάρχουνε τα όρια τα οποία είναι σκληρά και επιρμένα παρόλα αυτά τα παραπάνω χαρακτηριστικά δε συναντώνται σε όλες περιπτώσεις και ταυτόχρονα μία χρόνια ραγάδα που υφίσταται από 2-3 μήνες δεν μπορεί να φέρει τα παραπάνω χαρακτηριστικά παρόλα αυτά θεωρείται χρόνια.

Κάποιες άλλες μελέτες έχουν αναφέρει τη χρονιά ραγάδα ως τα παραπάνω χαρακτηριστικά ανατομικά όχι λιγότερο από έξι εβδομάδες. Η κλινική εκτίμηση, το ιστορικό, τα συμπτωματα, αποτελουν  το κλειδί που θα μας βοηθήσει να χαρακτηρίσουμε την ραγάδα ως χρονία ή βαθιά και να αποφασίσουμε για την θεραπεία της.

Ένα από τα κύρια προβλήματα που προκύπτει από τις Χρόνης ραγάδες οι οποίες αντιμετωπίζονται συντηρητικά, δηλαδή χωρίς κάποια επέμβαση συνήθως με χρήση κρέμας είναι ότι η μη ίαση τους και η παραμονή της φλεγμονής και της λοίμωξης την περιοχή μπορεί να επιπλακεί σε σύνοδο απόστημα – συρίγγιο με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Η χρόνια επίσης φλεγμονή στην περιοχή και λοίμωξη όταν συνοδεύεται από ανοσοκαταστολή μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κακοήθης νεοπλασία

Ραγάδα πρωκτού φυσική αντιμετώπιση

Η ραγάδα του πρωκτού και η φυσική της αντιμετώπιση συνίσταται στο να τρώμε έτσι ώστε να έχουμε μαλακά κόπρανα να μην τραυματίσουμε την περιοχή κατά τη διάρκεια της αφόδευσης και να δώσουμε την ευκαιρία στον οργανισμό να επουλώσει αυτή την πληγή.

Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν έχουμε μία ραγάδα επιφανειακή όταν έχουμε μία ραγάδα σε οξεία φάση δηλαδή μόλις δημιουργήθηκε δεν έχει βαθύνει δεν έχει επεκταθεί δεν έχει προκαλέσει τοπική λοίμωξη, δεν έχει εγκατασταθεί, δεν έχει κοκκιώδη ιστό.

Παρόλα αυτά, ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει οι επιπλοκές που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες παραγραφους , υπάρχει πιθανότητα να συμβούν, αν περάσει ο χρόνος και η ραγάδα υφίσταται.

Ραγάδα πρωκτού κρέμα

Οι κρέμες που μπορούμε να βάλουμε για τη ραγάδα του πρωκτού και να περιμένουμε να επουλωθεί δεν είναι οι κρέμες που περιέχουν τοπικό αναισθητικό. Οι κρέμες που εχουν ένδειξη ειναι αυτές  οι οποίες προκαλούν μία χάλαση του σφιγκτήρα του πρωκτού και θεωρητικά αύξηση της αιμάτωσης περιοχής άρα προαγουν την  επούλωση.

Για να έχουμε επούλωση τις ραγάδες του πρωκτού και όλων των τραυμάτων στο σώμα είναι απαραίτητο η περιοχή να έχει μία καλή αιμάτωση έτσι ώστε το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά να φτάνουμε στην περιοχή. Για αυτό το λόγο η υπερτονία του σφιγκτήρα αναφέρεται σε κάποιες μελέτες ότι συμβάλλει στη χρονιότητα της ραγάδας πρωκτού και την μη επούλωση της.

Ραγάδα του πρωκτού αίμα

Ενα από τα συμπτώματα που μπορεί να υπάρχουν όταν έχουμε ραγάδα είναι αίμα κατά τη διάρκεια της αφόδευσης ή στο  χαρτί.

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, της ραγάδας είναι ο πόνος. Πολλές φορές συνυπάρχει αιμορροϊδοπάθεια με αιμορραγικό βλεννογόνο και χρειάζεται εμπειρία να ξεχωρίσουμε μία ραγάδα του πρωκτού από επιφανειακές ραγάδες στο βλεννογόνο των αιμορροϊδικών όζων.

Ραγάδα πρωκτού αιτίες

Τα κύρια αιτία που ευθύνονται για την Ελλάδα του πρωκτού για τη ραγάδα του πρωκτού είναι ο τραυματισμός ο τραυματισμός μπορεί να προέρχεται από σκληρές κενώσεις από αντικείμενο κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής από σεξουαλική πρωκτική επαφή από διαρροϊκές κενώσεις.  υπάρχουν και κάποιες παθήσεις οι οποίες προκαλούν δευτεροπαθή ραγάδα του πρωκτικού δακτυλίου οι οποίες πρέπει να εξετάσουν ξεχωριστά.  το τον κύριο στην περιοχή ανεξάρτητα τον τρόπο με τον οποίο υφίσταται.  Σε μερικά συγγράμματα αναφέρεται να παίζει ρόλο η υπερτονία του σφιγκτήρα και αυξημένη πίεση ηρεμίας στο πρακτικό αυλό.

Ραγάδα πρωκτού διατροφή

Αναφέρθηκε παραπάνω οτι η αιτία που δημιουργείται αυτό το σκίσιμο στον πρωκτικό δακτύλιο, είναι ένας τραυματισμός από σκληρά κόπρανα και δυσκοιλιότητα. Έτσι η διατροφή σχετίζεται άμεσα με την δημιουργία/επούλωση της ραγάδας του δακτυλίου και ακόμη περισσότερο με την χρονιότητα της τις επιπλοκές της.

Ραγάδα πρωκτού γιατρός

Η χειρουργική θεραπεία λαμβάνει χώρα σε περιπτώσεις κυρίως χρονιότητας που δεν μπορεί ο οργανισμός από μόνος του ή με τη βοήθεια της συντηρητικής αγωγής να επουλώσει την πληγή. Το σημαντικό ειναι να καθοριστή η χρονιότητα, όχι ομως με την στενή έννοια του χρόνου, αλλα βασει φυσιοπαθολογίας κιαμαντικειμενικών ευρημάτων. Αναφέρθηκε παραπάνω, η χρονιότητα και η χρονιά ραγάδα δεν σχετίζεται σαν ορισμός απόλυτα με την έννοια του χρόνου στον οποίον υπάρχει και αναλόγως τα συγγράμματα διαφορά στον ορισμό, θεωρείται 20 μέρες ή δύο μήνες ή ενάμιση μήνας.

ραγάδα πρωκτού laser κόστος

Ραγάδα πρωκτού και Πρωτοποριακή Θεραπεία λέιζερ με

  1. Τοπική αναισθησία
  2. Χωρίς κόψιμο του σφιγκτήρα
  3. Διοδικό λέιζερ
  4. χωρίς νυστέρι

Επίσης πρέπει να είναι ξεκάθαρο 100%, το γεγονός ότι η θεραπεία λέιζερ, αποτελεί μια επιλογή θεραπείας, μια επέμβαση, όχι μαγικό ραβδί. Όπως όλες οι τεχνικές , έχει ποσοστά επιτυχίας, ποσοστά αποτυχίας, και επιπλοκών. Τα ποσοστά ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να είναι άλλοτε χαμηλά, άλλοτε ικανοποιητικά και άλλοτε υψηλά.

Τα ποσοστά επιτυχίας ειναι υψηλά, όμως δεν είναι 100% , το οποίο βέβαια ισχύει και για τις υπόλοιπες τεχνικές.

Η θεραπεία λέιζερ, είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, που χρειάζεται εμπειρία στην εφαρμογή της, που όμως δεν κόβει, και αποτελεί, μαζί με τις υπόλοιπες μια θεραπευτική επιλογή.